Annalan talli

Hämeentiellä, Annalan Huvilan pihapiirissä sijaitsee pieni talli. Sen asukkaina on viisi hevosta ja niiden kaverina muutama myskiankka. Toimintaamme kuuluu hevospalvelut erilaisissa tapahtumissa, joiden lisäksi pidämme ponitalutuksia ja ajelutuksia Annalassa.Vuokraa meiltä valjakko juhlapäivän kyydiksi tai ponit ilostuttamaan lapsia.

Annalassa on ollut hevosia yhtäjaksoisesti vuodesta 1997. Tällöin talliin muuttivat Helsingin viimeisen vossikkakuskin Reijo Kuhakosken hevoset. 10-vuotias Viola ryhtyi Reijolle tallitytöksi 2000-luvun alussa ja loppu on historiaa. Vetovastuu siirtyi Violalle Kuhakosken eläköityessä 2014. Yhteistä matkaa jatkettiin kuitenkin aina Reijon viimeisiin päiviin kesällä 2019. Reden muisto ja opit elävät mäellä vahvasti.

Tällä hetkellä tallissa on yksi suomenhevonen Tripla Vekkuli, Welshponi Santtu, shetlanninponit Apollo ja Mysteeri sekä pieni risteytysponi Mix.

Tripla on varsinainen moniammattilainen ja onkin tehnyt jo kattavan uran eri lajien ratsuna. Näistä hommista eläköityneenä se on loistava vaunuhevonen, jonka ammattina on nykyään erilaiset ajelutukset.  

Santtu on tallin nuorisoa, joka opettelee vielä ajo- ja ratsastusjuttuja. Hienon luonteensa ja upean ulkomuotonsa ansiosta se on jo rutinoitunut erilaisissa kuvaustehtävissä.   

Mysteeri on shetlanninponitamma, joka nauttii kovasti seurasta ja rapsutuksista. Se onkin monen lapsen suosikkiponi.  

Apollo on koko mäen kingi, josta voisi kirjoittaa vaikka kirjan. Vauhdikkaimmat seikkailut lienevät jääneen jo taakse, nykyään tämä vanha herra ottaa rauhallisemmin. Saavutetusta asemasta ei kuitenkaan luovuta ja välillä tästä muistutetaan kimeällä hirnunnalla.   

Mix on Reijo Kuhakosken kasvatti. Se matkusti Annalaan emänsä Midin mahassa. Kerrassaan loistava ajoponi ja luonteeltaan kymppi plus!